15 Απρ 2013

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


Από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας εκδόθηκε πυροσβεστική διάταξη με την οποία Απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2013.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απαγορεύεται να ανάψει κάποιος φωτιά σε δάση (π.χ. για να ψήσει μπριζόλες), δασικές εκτάσεις (π.χ. για να ζεσταθεί το βράδυ), χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις (π.χ. για να καθαρίσει ένα χωράφι ή να κάψει άχρηστα υλικά).
Επιτρέπεται μόνο η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού όμως ληφθεί σχετική άδεια από την Πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής και ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

10 Απρ 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ

Ο ΠΕ.ΣΥ.Ε. ΑΧΙΝΟΣ οργανώνει εκδρομή - πεζοπορία 
στην Τιθορέα στις 14/04/2013.

Η Τιθορέα είναι χωριό του νομού Φθιώτιδας και ανήκει στον Δήμο Τιθορέας. Είναι κτισμένη στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 440 μέτρων. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 901 κάτοικοι. Η Τιθορέα γνωρίζει τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω της μικρής απόστασης που την χωρίζει από τα χειμερινά θέρετρα του Παρνασσού.





7 Απρ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΥΣΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


3η Γιορτή συνάντησης
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ποικιλιών 
ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ με τη συνεργασία του Πελίτι
ΣΤΟ ΔΥΣΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  

Σας προσκαλούμε στη συνάντηση ανταλλαγής σπόρων από ντόπιες ποικιλίες που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2013 από τις 10.00- 14.00 μ.μ. στο Δύστο Ευβοίας, με την συνεργασία  της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» και των συλλόγων  της περιοχής. Η προσπάθεια  αφορά την προστασία και διάδοση της βιοποικιλότητας του τόπου μας.
Όσοι συμπολίτες μας διαθέτουν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες μπορούν να τις συσκευάσουν  σε μικρά χάρτινα σακουλάκια όπου θα αναγράφουν :
  • Την  ποικιλία 
  • Όνομα και τηλέφωνο καλλιεργητή 
  • Περιοχή  καλλιέργειας 
  • Προέλευση σπόρων εφόσον είναι γνωστή. 
  • Οι ανταλλαγές θα γίνουν  δωρεάν.